L’ambaixador britànic afirma que hi ha empreses interessades a invertir a Andorra


L’ambaixador britànic, Simon Man­ley, afirma que el procés d’obertura econòmica ha despertat l’“interès d’empreses a invertir aquí”. “La diversificació de l’economia és un procés important i crec que ofereix possibilitats per a les empreses estrangeres”, va subratllar, tot recalcant que estan “treballant per veure quins sectors hi estarien interessats”. Concretament, va apuntar que empreses del món del luxe, la sanitat o les smart cities es podrien veure atretes per les possibilitats que ofereix el Principat i podrien decidir invertir o exportar al país.
Un procés que va dir que s’accelerarà “en els propers mesos” a mesura que s’intensifiquin i avancin els contactes, tot i que va admetre que encara és d’hora per concretar quin volum inversor es podria mobilitzar.

Manley va assenyalar que l’economia andorrana ha patit “una transformació impressionant”, alhora que “necessària”, en pocs anys, i va indicar que la tasca tant del consolat com de l’ambaixada ara és la de contactar amb empreses britàniques “que podrien tenir un interès en sectors clau de la diversificació de l’economia d’aquí”. ”Estem treballant en aquest camí”, va reiterar, ja que actualment no hi ha inversió britànica al país –tot i que el consolat no disposa de cap registre d’empreses a l’estranger–.
Una altra de les conseqüències que tindria l’obertura –un camí que va remarcar que és “molt important”– seria l’increment de turistes. Manley va apuntar que les previsions indiquen que els 130.000 turistes que van visitar Andorra l’any passat “aniran a més”. No obstant això, va puntualitzar que “dependrà de l’èxit del Govern d’Andorra d’atraure noves empreses”. Si fructifica, “més britànics que vindran”, tant puntualment com a viure, va dir.

https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2017/12/11/empreses_britaniques_estan_interessades_invertir_pais_124390_1125.html

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *